Ga je Mae?

Ga je Mae?

Fairy Jar

FreubelenPosted by Judith Sun, June 26, 2011 10:51:39
Een regenachtige dag, een grote en een kleine glazen pot, heel veel frutsels en glitters, en hup op feeen- en andere fantasybeestenjacht!

Dit had ik al een tijdje op m'n lijstje staan om te doen, dus het moest er nu toch maar eens van komen! En met dat regenachtige weer van de laatste tijd zijn dit juist leuke dingen om te doen :)

Voor mij een feetje, voor dochterlief Totoro.En dit leuke idee komt bij Suziblu vandaan

Ik kan haken!!!

FreubelenPosted by Judith Thu, October 21, 2010 14:10:20
Ik heb al een aantal malen geprobeerd een poging te doen te leren haken. Mooi boekjes hondjes haken, maar ik raakte de weg kwijt in het haakwerk; en de motivatie daarmee! Gewoon zo wat haken voor de feeling te krijgen, ook dat lukte niet echt...

Maar ik moet het toch kunnen... toch...???

En nu; gewoon zomaar weer gewoon geprobeerd; voor m'n verjaardag een mooie salontafel + kastje gehad als begin van ons nieuwe interieur; de meer witte en romantische met schattige lichtturqouise en roze bloementjes look :)
Dus haken! Want dat past daar mooi bij!

Dus gedaan; gewoon weer geprobeerd!

En ja hoor; eindelijk dan! Het lukt me!

Ik ben begonnen met bloemige onderzetters en meteen erachter aan een hoesje voor m'n telefoon.

Ohw; daar gaan nog leuke projectjes bij komen! Amigurumi's en kussentjes etc :D
Workshop Paddenstoel Vilten

FreubelenPosted by Judith Wed, September 22, 2010 14:33:24
Afgelopen zaterdag 18/9 heb ik samen met een kennis een workshop paddenstoel vilten bij de Hofdames gevolgd. De workshop werd gegeven door de eigenaresse van Atelier Ladybird.

Helaas ging ik niet helemaal ontspannen heen; het zou weer een drukke dag worden; maar het is altijd weer een feestje om aan zo'n workshop mee te mogen doen!

Het is grappig hoe zo'n werkstukje dan weer anders uitpakt dan hoe je in gedachten hebt van te voren. Mijn paddenstoel is er 1 geworden met een lange steel. Hij kan helaas niet zelfstandig staan; dus ik ga er nog een paar bijmaken en dan op een mooi houtstronkje bevestigen voor een mooi herfsttafereeltje.

Ook kregen we nog even de gelegenheid een klein pompoentje van wol te maken; wat ook heel leuk is op een seizoenstafel!

Ik kan iig nog even verder knutselen; ik verheug me al op het eindresultaat!

En het was dus weer een geslaagde workshop!

Lekkere warme slofjes voor de winter!

FreubelenPosted by Judith Sun, September 12, 2010 13:11:02
Ik heb een paar lekkere warme slofjes voor mezelf gemaakt voor de winter! En voor nu natuurlijk ook al fijn! Ze zijn gebreid met die fijne zachte drops eskimo wol (100% wol).En weer een roggekussentje

FreubelenPosted by Judith Sat, August 21, 2010 23:26:55
Ik heb vanochtend weer even snel een roggekussentje gemaakt; althans het kussentje had ik al liggen, nu nog even snel een hoesje eromheen van doekenstof.

Eindelijk heb ik dan een mooi en zinnig doel gevonden voor die doekenreststukjes van didymos.

Voor hannah; de vriendin van m'n schoonvader heb ik een roggekussentje in het paars/blauw/aqua gemaakt (Didymos Lena stof).

Voor m'n beste vriendin heb ik onlangs een roggekussentje in het rood gemaakt gezien dat haar lievelingskleur is. Daar heb ik helaas geen fotootje van (Didymos Indio Purpur/Elfenbein stof met 40% Linnen).Bonenzakjes en roggekussentje

FreubelenPosted by Judith Mon, August 09, 2010 14:30:30
Vanochtend even een paar naaimachinewerkjes weggewerkt van m'n to-do-list; wat maakwerk; maar ook bonenzakjes en een roggekussentje.

De bonenzakjes zijn bedoeld om lekker te gooien, leuk bijv met een stel blikken erbij.

Het roggekussentje kan heerlijk gebruikt worden in de winter als warmtekussen (zoals een kersenpitkussen).

Ik heb nog een stapel doekenstukjes liggen (restjes doekenstof bij didymos vandaan); en heb daar hoesjes van gemaakt.
Voor het roggekussentje uiteraard heerlijke wollen doekenstof gebruikt (Wellen Allegro met 40% wol) waardoor het kussentje extra warm en zacht aanvoelt!


Paastakbabies en klein popje

FreubelenPosted by Judith Mon, March 29, 2010 22:14:04
Ik probeer een beetje snel door de pakketjes heen te gaan die ik nog heb liggen; gezien pasen erg dichtbij komt, en ik ook nog een leuk popje had liggen voor het babybuurmeisje.

Nu nog de Paasblaadjes en Hazenkindjes maken en dan ben ik klaar voor de paas!

En dochterlief vind het hartstikke leuk om met mama te freubelen; ze is een hele goede assistente met spulletjes aangeven en opbergen en kan zelf heerlijk kleuren terwijl ik zit te freubelen.Omdat het Lente is!

FreubelenPosted by Judith Sun, March 21, 2010 19:24:42
Vandaag een mooie dag, en het begin van de lente!

Vriendlief lekker wegdommelend in het zonnetje buiten, en dochterlief op bed een middagslaapje doen. Ik kon dus even snel de kans grijpen nog een lentefeetje te maken!

Gisteravond heb ik het Lentegroet poppetje al afgemaakt, wat toch nog goed is uitgepakt na het rafelen van het flanellen pakje.

Zo hoop ik een mooie seizoenstafel voor dochterlief bijeen te kunnen sprokkelen.Next »