Ga je Mae?

Ga je Mae?

Over wasbare luiers

GezinslevenPosted by Judith Thu, September 02, 2010 21:34:52
Ik wil graag wat aan het milieu doen; tenminste; het is een hoop gedoe; maar ooit moet toch iemand ermee beginnen? Dus stapje voor stapje verander ik toch dingen; zo ook geheel over op wasbare luiers (ook met wasbare luier is er enige milieubelasting, maar uiteindelijk toch minder; en vooral veel minder plastic afval; en dat plastic vind ik toch een groot probleem; ben geschrokken van de plastic-soep in zee).

En als ik erover nadenk; mijn moeder had ook geen pampers voor handen; ik had nou niet echt het idee dat zij het nou zoveel slechter had met wasbare luiers. Ik vond het als kind juist geweldig; zo'n witte doek als 'frietzak' vouwen; hoe kan dat nou!? Een luier als frietzak!? Ik was als kind erg onder de indruk en vouwde ook braaf mee; maar dan voor de pop; en mijn moeder voor mijn broertje van 2,5 jaar jonger.

Die witte doeken zijn er wel nog; ik gebruik ze nog steeds voor het afdrogen van dochterlief. Van die plastic strikslips zijn er ook nog zag ik; maar ik gebruik ze niet.
Ik was wel al begonnen met zelfgemaaakte bamboeluiers met erg degelijke motherease overbroekjes; maar het oog wil uiteindelijk ook wat.

Nee; ik ga dan liever voor de kleurtjes; en inmiddels heeft dochterlief een collectie van luiers met spongebob erop; wit met roze hartjes, roze met witte hartjes, koeienvlekken, luipaardvlekken, roze pantervlekken, zebrastrepen, stipjes, sterretjes en diverse gewone kleurtjes. En dan zijn pocketluiers toch wel erg makkelijk! (werkt als een wegwerpluier; een geheel; dus gewoon een luier en overbroekje in 1; wel een opening waar je een inlegger in kan doen zodat er meer plas opgevangen kan worden).

En voor even langer onderweg of naar opa&oma heb ik nog steeds de joppies; de recyclebare luier waarin geen houtdelen zitten verwerkt zodat er nogal wat bomen bespaard kunnen worden.
Die luiers zijn nog steeds heel fijn, maar het blijft afval; weggooien; gezien ze voor particulieren nog niet ingezameld kunnen worden om te recyclen.

Nou kwam ik toevallig laatst nog hele leuke wasbare luiertjes tegen (rumparooz @ babybum.nl); die mij erg opvielen; ze hebben dat extra randje wat de joppies ook hebben zodat alles goed in de luier gehouden wordt! Erg handig!


En het afval? Ja dat scheelt! Daar kwam ik van de week achter! Normaal hadden we echt moeite om de vuilniszakken weggewerkt te krijgen in de grijze bak; de bak was te klein! En nu? De bak was pas halverwege gevuld! Niet alleen door het niet meer weg hoeven gooien van luiers; maar ook door toch redelijk wat aandacht te besteden aan afval scheiding (papier/plastic/groen/grijs/glas) en te letten op verpakkingsmateriaal.

En was? Ja, wassen moet wel meer; 2 luierwassen in de week. Maar zeg nou zelf; die kleurtjes aan de waslijn daar wordt je toch vanzelf vrolijk van!?
Picknicken in het park

GezinslevenPosted by Judith Mon, August 09, 2010 14:16:15
Het is alweer even geleden, maar ik had nog een aantal leuke foto's op de computer staan.

Zaterdag 24 juli zijn we op pad gegaan met de bolderkar; op naar het park! Bepakt met zelfgemaakte zoete kwarkbroodjes en 'broodjes zon' (fantastisch recept uit het boek gezond koken voor kinderen); en natuurlijk de picknickmand.

We hebben heerlijk geluncht in het park; op een heerlijk rustig plekje waar dochterlief lekker kon rennen, d'r gang gaan; grasjes plukken; zand scheppen en met de bal spelen.
Klein Feestje

GezinslevenPosted by Judith Wed, November 25, 2009 23:11:22
24 november 1999 was de dag dat de romance serieus van start ging tussen vriendlief en mij! Gister dus een klein feestje, naja niet echt een feestje, maar we hebben er wel even bij stil gestaan en samen een gebakje opgesnoept. Op een later tijdstip willen we het graag nog eens vieren samen met dochterlief bij de Familierestaurant De Stamboom. Helaas was die niet geopend op een doordeweekse dinsdag.

Wat lang zeg al! En dan nu inmiddels onze kleine meid erbij, een heerlijk gezinnetje hebben we zo!

En het begon allemaal met die ene kus, die me zo overdonderde van gevoel, dat vriendlief me moest opvangen. Met zo'n kus moet je wel lang bij elkaar blijven!