Ga je Mae?

Ga je Mae?

Van Jade tot Paprika

BuitenPosted by Judith Mon, August 09, 2010 14:39:55
Het einde van de zomer komt steeds meer in zicht; toch neemt de moestuin nog even een speurtje! Want het heeft een beetje gekwakkeld in de moestuin, nu dan eindelijk groeit het allemaal toch aardig; misschien toch beter weer; maar ik denk ook doordat we van de eco-compost zijn afgestapt (klinkt leuk, maar alleen cocos-pulp doet nog niet veel) en over zijn gegaan op gewone compost (en zelf een compost bak maken staat nog steeds op de todo list; iig voor de mais geoogst wordt; want dat geeft aardig wat groenafval ;) ).

De jade zonnebloem is eindelijk in bloei gegaan; en wat is ie mooi! Zeldzaam in zijn soort. Eigenlijk zou ik volgend daar wel meerdere soorten zonnebloemen willen zaaien want ze blijven leuk!

En de calendula groeit wel erg weelderig; vanuit een oude knop zijn nieuwe knoppen ontstaan; ziet er een beetje vreemd uit.
De Makkelijke Moestuin - Het begin!

BuitenPosted by Judith Sun, March 21, 2010 19:14:06
Een tijdje geleden was ik via het D&V-forum bij de makkelijke moestuin terecht gekomen. Nou heeft het idee van een moestuin altijd wel al aangesproken, wie vind dat nou niet leuk als kind om zelf groenten en fruit te zien groeien in je tuin?
Ik heb het in ieder geval wel altijd leuk gevonden. Maar zoiets is erg bewerkelijk, veel hard werken, en veel aandacht om er ook nog een serieus resultaat mee te behalen.

Dus, een makkelijke moestuin dan? Ja het spreekt me wel aan, en het is het proberen waard! Inmiddels heb ik allerlei leuke zaadjes verzamelt; via de Nieuwe Tuin bijv.

Inmiddels heb ik al heuze kleine tomatenplantjes (San Marzano) in de vensterbank staan, de aubergines zijn ook al aan het ontkiemen, en nog een ander tomatenras (Tigerette) ook. Ook de kruidenpot groeit erg goed.

Inmiddels zijn we ook aan de bak begonnen voor de makkelijke moestuin; een bak van 240x60 cm die onderverdeeld zal worden in 8 vakken van 30 bij 30 cm.

Nu nog een mengsel van compost, turfmolm en vermiculiet (of cocopeat) erin en het raster erop maken; dan kunnen de eerste plantjes en zaadjes erin!
Winterwonderland

BuitenPosted by Judith Sun, January 03, 2010 19:12:56
Vriendlief kan zijn hart ophalen! Als serieus weerfanaat aka amateur-meteoloog heeft hij de tijd van zijn leven! Hier en daar wat teleurstelling als de dooi dreigt in te treden, spanning rondom type neerslag of dat de computer traag laad bij de vele kaarten of foto's, maar vooral heerlijk genieten van de mooie witte wereld buiten!

En dochterlief en ik genieten ook mee, als het niet te koud is lekker wandelen met de slee buiten, genietend van het knisperen van de sneeuw, de mooie plaatjes en de vrolijke gezichten. En eenmaal thuis lekker warm onder de douche, schone kleren weer aan, en een warme traktatie uit de oven in de vorm van een appelbol.

En dan nu, de plaatjes!