Ga je Mae?

Ga je Mae?

De Makkelijke Moestuin - Het begin!

BuitenPosted by Judith Sun, March 21, 2010 19:14:06
Een tijdje geleden was ik via het D&V-forum bij de makkelijke moestuin terecht gekomen. Nou heeft het idee van een moestuin altijd wel al aangesproken, wie vind dat nou niet leuk als kind om zelf groenten en fruit te zien groeien in je tuin?
Ik heb het in ieder geval wel altijd leuk gevonden. Maar zoiets is erg bewerkelijk, veel hard werken, en veel aandacht om er ook nog een serieus resultaat mee te behalen.

Dus, een makkelijke moestuin dan? Ja het spreekt me wel aan, en het is het proberen waard! Inmiddels heb ik allerlei leuke zaadjes verzamelt; via de Nieuwe Tuin bijv.

Inmiddels heb ik al heuze kleine tomatenplantjes (San Marzano) in de vensterbank staan, de aubergines zijn ook al aan het ontkiemen, en nog een ander tomatenras (Tigerette) ook. Ook de kruidenpot groeit erg goed.

Inmiddels zijn we ook aan de bak begonnen voor de makkelijke moestuin; een bak van 240x60 cm die onderverdeeld zal worden in 8 vakken van 30 bij 30 cm.

Nu nog een mengsel van compost, turfmolm en vermiculiet (of cocopeat) erin en het raster erop maken; dan kunnen de eerste plantjes en zaadjes erin!