Ga je Mae?

Ga je Mae?

Theemuts voor de cavia

DiertjesPosted by Judith Mon, January 16, 2012 15:46:08
Jeetje, zo lang al weer geleden dat ik voor het laatst op m'n blog heb geschreven?
Ik moet echt vaker wat schrijven, want ondertussen freubel ik aardig wat aan.

Sinds vorige week hebben we er een huisolifantje bij. Wij hebben niet echt huisdieren waar dochterlief veel mee kan. De katten gaan hun eigen gang, de vogels helpt ze wel goed mee met schoonmaken, maar die zitten hoog op stok en komen niet bij d'r in de buurt. En de gekko's zeggen alleen hard hap tijdens het voeren.

Dus eigenlijk dacht ik, als ze wat ouder is, misschien een leuk caviaatje. Konijnen kunnen wat knorrig zijn en trapperig, hamsters zijn wel vaker al helemaal humeurig. Een rat, die zijn toch vaker wel erg makkelijk, maar dan vind ik een cavia toch wel leuker.
Als ze wat ouder is...

De buren hadden een caviaatje, die woont nu sinds een week hier. Buurvrouw erg allergisch, dus na wat overleg met vriendlief hebben we Pluisje een nieuw huisje gegeven.

Inmiddels heb ik een leuk theemutsje voor hem gemaakt; ik kwam nog wat leuke stofjes onderin de kast tegen die wel erg leuk bij elkaar passen.

En dochterlief? Die vind de cavia/olifant/muisje/pluisje wel erg leuk. Ze geeft hem graag hooi, steeds maar weer en weer als het aan haar ligt.Fairy Jar

FreubelenPosted by Judith Sun, June 26, 2011 10:51:39
Een regenachtige dag, een grote en een kleine glazen pot, heel veel frutsels en glitters, en hup op feeen- en andere fantasybeestenjacht!

Dit had ik al een tijdje op m'n lijstje staan om te doen, dus het moest er nu toch maar eens van komen! En met dat regenachtige weer van de laatste tijd zijn dit juist leuke dingen om te doen :)

Voor mij een feetje, voor dochterlief Totoro.En dit leuke idee komt bij Suziblu vandaan

Taarten bakken, zo 2010!

Lekker EtenPosted by Judith Sun, January 16, 2011 21:51:59
Taarten bakken, dat is zo 2010!!!

2011; eten pimpen, maar dan gezonder ;)

Vandaag een paar mini-Totoro eitjes gemaakt, en 's middags met dochterlief meteen de film maar gekeken van Totoro; die vind ze zo leuk! Met de gekke 'poesjes'.
Blij met bento!

Lekker EtenPosted by Judith Wed, January 12, 2011 22:10:26
Ok, ik heb wat nieuws gevonden waar ik helemaal content mee ben.

Ik be zo dol op die mooie taarten bakken; het decoreren en oppimpen, daar kan ik zo van genieten! Maar die taarten, dat is niet zo goed om steeds te bakken, veel calorien enzow. Dus ik maak ze alleen voor speciale gelegenheden en voor vrienden/familie.

Dan ben ik ook nog eens geïnteresseerd in lekker, en gezond eten. Steeds meer zoek ik mijn weg in leren lekker, naar gezond te eten en leren zelf te koken zonder pakjes, e-nrs of andere ongezonde toevoegingen.

Want wie zegt dat je niet kan of mag genieten van gezond eten?

En toen was er Bento!

Een Japanse Lunch Art-vorm!

Bento is een lunchbakje aangepast aan wat je nodig hebt aan calorieën.
600ml is bijv 600 calorieën; een beetje het gemiddelde wat een volwassen vrouw nodig zou hebben.
Dan is de maaltijd opgedeeld in 3 delen koolhydraten; 1 deel proteinen; en 2 delen groenten. Van die verdeling is af te wijken als je bijv minder koolhydraten wilt nuttigen; dan neem je bijv 1 deel koolhydraten, 2 delen proteinen en 3 delen groenten.

Dan de inhoud van het bakje; en dat is het leuke; eten oppimpen! Neem niet gewoon een eitje, maar stop hem eenmaal gepeld in een egg-mold; en je hebt een eitje in de vorm van een konijntje; vis of auto.
Rijst kunnen in rijst-molds; en leuke prikkertjes op tomaatjes; schattige kleine sausflesjes voor je dressing, lekkere mini-quiches; voor ieder wat wils en van heel schattig naar gewoon degelijk.

Ik zat zelf al langer te stoeien met de gedachte; ik wil wat met de lunch; maar weet niet wat of hoe!? Al ruim 30 jaar ben ik gewend; tussen de middag eet je een boterham. En al tijden is dat bij mij vrij standaard 2 of 3 boterhammen met kaas.
Maar dat brood gaat me tegen staan; het voelt niet meer goed voor me. Ik krijg meer behoefte aan gewoon wat meer groenten met wat rijst; wat lichtere kost.

Dus ik denk hierin wel een mooi oplossing te hebben gevonden; ik vind het in ieder geval een geweldig concept!

Er is nu ook een community voor de Nederlandstaligen om over Bento te bloggen en kletsen; Ik hou van bento
Ik kan haken!!!

FreubelenPosted by Judith Thu, October 21, 2010 14:10:20
Ik heb al een aantal malen geprobeerd een poging te doen te leren haken. Mooi boekjes hondjes haken, maar ik raakte de weg kwijt in het haakwerk; en de motivatie daarmee! Gewoon zo wat haken voor de feeling te krijgen, ook dat lukte niet echt...

Maar ik moet het toch kunnen... toch...???

En nu; gewoon zomaar weer gewoon geprobeerd; voor m'n verjaardag een mooie salontafel + kastje gehad als begin van ons nieuwe interieur; de meer witte en romantische met schattige lichtturqouise en roze bloementjes look :)
Dus haken! Want dat past daar mooi bij!

Dus gedaan; gewoon weer geprobeerd!

En ja hoor; eindelijk dan! Het lukt me!

Ik ben begonnen met bloemige onderzetters en meteen erachter aan een hoesje voor m'n telefoon.

Ohw; daar gaan nog leuke projectjes bij komen! Amigurumi's en kussentjes etc :D
Workshop Paddenstoel Vilten

FreubelenPosted by Judith Wed, September 22, 2010 14:33:24
Afgelopen zaterdag 18/9 heb ik samen met een kennis een workshop paddenstoel vilten bij de Hofdames gevolgd. De workshop werd gegeven door de eigenaresse van Atelier Ladybird.

Helaas ging ik niet helemaal ontspannen heen; het zou weer een drukke dag worden; maar het is altijd weer een feestje om aan zo'n workshop mee te mogen doen!

Het is grappig hoe zo'n werkstukje dan weer anders uitpakt dan hoe je in gedachten hebt van te voren. Mijn paddenstoel is er 1 geworden met een lange steel. Hij kan helaas niet zelfstandig staan; dus ik ga er nog een paar bijmaken en dan op een mooi houtstronkje bevestigen voor een mooi herfsttafereeltje.

Ook kregen we nog even de gelegenheid een klein pompoentje van wol te maken; wat ook heel leuk is op een seizoenstafel!

Ik kan iig nog even verder knutselen; ik verheug me al op het eindresultaat!

En het was dus weer een geslaagde workshop!

Lekkere warme slofjes voor de winter!

FreubelenPosted by Judith Sun, September 12, 2010 13:11:02
Ik heb een paar lekkere warme slofjes voor mezelf gemaakt voor de winter! En voor nu natuurlijk ook al fijn! Ze zijn gebreid met die fijne zachte drops eskimo wol (100% wol).Over wasbare luiers

GezinslevenPosted by Judith Thu, September 02, 2010 21:34:52
Ik wil graag wat aan het milieu doen; tenminste; het is een hoop gedoe; maar ooit moet toch iemand ermee beginnen? Dus stapje voor stapje verander ik toch dingen; zo ook geheel over op wasbare luiers (ook met wasbare luier is er enige milieubelasting, maar uiteindelijk toch minder; en vooral veel minder plastic afval; en dat plastic vind ik toch een groot probleem; ben geschrokken van de plastic-soep in zee).

En als ik erover nadenk; mijn moeder had ook geen pampers voor handen; ik had nou niet echt het idee dat zij het nou zoveel slechter had met wasbare luiers. Ik vond het als kind juist geweldig; zo'n witte doek als 'frietzak' vouwen; hoe kan dat nou!? Een luier als frietzak!? Ik was als kind erg onder de indruk en vouwde ook braaf mee; maar dan voor de pop; en mijn moeder voor mijn broertje van 2,5 jaar jonger.

Die witte doeken zijn er wel nog; ik gebruik ze nog steeds voor het afdrogen van dochterlief. Van die plastic strikslips zijn er ook nog zag ik; maar ik gebruik ze niet.
Ik was wel al begonnen met zelfgemaaakte bamboeluiers met erg degelijke motherease overbroekjes; maar het oog wil uiteindelijk ook wat.

Nee; ik ga dan liever voor de kleurtjes; en inmiddels heeft dochterlief een collectie van luiers met spongebob erop; wit met roze hartjes, roze met witte hartjes, koeienvlekken, luipaardvlekken, roze pantervlekken, zebrastrepen, stipjes, sterretjes en diverse gewone kleurtjes. En dan zijn pocketluiers toch wel erg makkelijk! (werkt als een wegwerpluier; een geheel; dus gewoon een luier en overbroekje in 1; wel een opening waar je een inlegger in kan doen zodat er meer plas opgevangen kan worden).

En voor even langer onderweg of naar opa&oma heb ik nog steeds de joppies; de recyclebare luier waarin geen houtdelen zitten verwerkt zodat er nogal wat bomen bespaard kunnen worden.
Die luiers zijn nog steeds heel fijn, maar het blijft afval; weggooien; gezien ze voor particulieren nog niet ingezameld kunnen worden om te recyclen.

Nou kwam ik toevallig laatst nog hele leuke wasbare luiertjes tegen (rumparooz @ babybum.nl); die mij erg opvielen; ze hebben dat extra randje wat de joppies ook hebben zodat alles goed in de luier gehouden wordt! Erg handig!


En het afval? Ja dat scheelt! Daar kwam ik van de week achter! Normaal hadden we echt moeite om de vuilniszakken weggewerkt te krijgen in de grijze bak; de bak was te klein! En nu? De bak was pas halverwege gevuld! Niet alleen door het niet meer weg hoeven gooien van luiers; maar ook door toch redelijk wat aandacht te besteden aan afval scheiding (papier/plastic/groen/grijs/glas) en te letten op verpakkingsmateriaal.

En was? Ja, wassen moet wel meer; 2 luierwassen in de week. Maar zeg nou zelf; die kleurtjes aan de waslijn daar wordt je toch vanzelf vrolijk van!?
Next »