Ga je Mae?

Ga je Mae?

Blij met bento!

Lekker EtenPosted by Judith Wed, January 12, 2011 22:10:26
Ok, ik heb wat nieuws gevonden waar ik helemaal content mee ben.

Ik be zo dol op die mooie taarten bakken; het decoreren en oppimpen, daar kan ik zo van genieten! Maar die taarten, dat is niet zo goed om steeds te bakken, veel calorien enzow. Dus ik maak ze alleen voor speciale gelegenheden en voor vrienden/familie.

Dan ben ik ook nog eens geïnteresseerd in lekker, en gezond eten. Steeds meer zoek ik mijn weg in leren lekker, naar gezond te eten en leren zelf te koken zonder pakjes, e-nrs of andere ongezonde toevoegingen.

Want wie zegt dat je niet kan of mag genieten van gezond eten?

En toen was er Bento!

Een Japanse Lunch Art-vorm!

Bento is een lunchbakje aangepast aan wat je nodig hebt aan calorieën.
600ml is bijv 600 calorieën; een beetje het gemiddelde wat een volwassen vrouw nodig zou hebben.
Dan is de maaltijd opgedeeld in 3 delen koolhydraten; 1 deel proteinen; en 2 delen groenten. Van die verdeling is af te wijken als je bijv minder koolhydraten wilt nuttigen; dan neem je bijv 1 deel koolhydraten, 2 delen proteinen en 3 delen groenten.

Dan de inhoud van het bakje; en dat is het leuke; eten oppimpen! Neem niet gewoon een eitje, maar stop hem eenmaal gepeld in een egg-mold; en je hebt een eitje in de vorm van een konijntje; vis of auto.
Rijst kunnen in rijst-molds; en leuke prikkertjes op tomaatjes; schattige kleine sausflesjes voor je dressing, lekkere mini-quiches; voor ieder wat wils en van heel schattig naar gewoon degelijk.

Ik zat zelf al langer te stoeien met de gedachte; ik wil wat met de lunch; maar weet niet wat of hoe!? Al ruim 30 jaar ben ik gewend; tussen de middag eet je een boterham. En al tijden is dat bij mij vrij standaard 2 of 3 boterhammen met kaas.
Maar dat brood gaat me tegen staan; het voelt niet meer goed voor me. Ik krijg meer behoefte aan gewoon wat meer groenten met wat rijst; wat lichtere kost.

Dus ik denk hierin wel een mooi oplossing te hebben gevonden; ik vind het in ieder geval een geweldig concept!

Er is nu ook een community voor de Nederlandstaligen om over Bento te bloggen en kletsen; Ik hou van bento

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.